< Terug naar overzicht

Hoe snel kan ik gecertificeerd worden?

Categorie:
Certificering

Normale tijdsduur voor certificering

Gemiddeld genomen kost een certificeringstraject 3-4 maanden. Voor de meeste normen geldt namelijk een minimaal vereiste implementatietijd nadat het handboek is opgesteld. Deze implementatietijd is de periode dat u tenminste moet werken volgens de eisen van die norm.

De minimale implementatieperiode verschilt per norm:

  • BRL 6000: geen minimum tijdsperiode
  • ISO 9001, ISO 14001, HKZ, VCA en VCU: minimaal 3 maanden.

Wilt u in een spoedtraject binnen enkele weken gecertificeerd worden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Hoe zorg ik dat ik zo snel mogelijk gecertificeerd kan worden?

Onze adviseur bespreekt de implementatieperiode al tijdens het eerste bezoek met u. Wij streven ernaar om belangrijke implementatie acties zo snel mogelijk op te pakken. Denk bijvoorbeeld aan werkplekinspecties voor VCA* of klachtenregistratie voor ISO 9001. Hier kunt u direct na het eerste bezoek al mee aan de slag. U krijgt van onze adviseur praktische hulpmiddelen die dit een stuk eenvoudiger maken.

Als u sneller wilt certificeren is een intake nodig om vast te stellen of dat mogelijk is. Soms wordt er al voor een groot deel gewerkt volgens de certificeringsnorm, dan kan het certificaat al binnen enkele weken behaald worden.

Wij toetsen met een interne audit of uw organisatie klaar is voor de certificering. Als uit de interne audit blijkt dat alle normeisen goed zijn ingevuld, garanderen wij dat binnen 2 weken de officiële certificering plaats kan vinden.

Heeft u nog vragen? Wij staan voor u klaar!
Neem contact op >
FAQ feedback
Bezig met versturen
< Terug naar overzicht