< Terug naar overzicht

Kan ik een spoedcertificering laten uitvoeren?

Categorie:
Certificering

Ja, in sommige gevallen kan een spoedcertificering uitgevoerd worden.

Kan ik een spoedcertificering ISO, VCA, HKZ of BRL laten uitvoeren? Om een erkende certificering te behalen om je aan allerlei eisen voldoen. De meeste normen hebben de eis dat er tenminste 3 maanden volgens deze eisen gewerkt moet worden. Je moet dus tenminste 3 maanden bewijs kunnen laten zien van bijvoorbeeld, klachtenregistraties, naleving van interne procedures, etc. Het is dus niet eenvoudig om een certificering sneller te halen, maar niet onmogelijk!

Spoedcertificering

Veel mensen denken dat een ISO, VCA, HKZ, of BRL certificering erg veel tijd kost én dat het lang duurt voordat je als bedrijf een certificaat kunt bemachtigen. Toch kun je in bepaalde gevallen ook binnen een paar weken een certificering behalen. Wij noemen dat een spoedcertificering. Als je snel een ISO, VCA, HKZ of BRL certificering wilt regelen moet je bedrijfsvoering behoorlijk goed op orde zijn. Waar moet je dan aan denken? De aansturing van je bedrijf moet bijvoorbeeld op een volwassen manier worden gedaan. Zaken als een beleidsplan, managementevaluaties en leiderschap mogen niet onbekend zijn. Maar ook de uitvoering moet op orde zijn.

Hoe weet je nu of je zo’n spoedcertificering succes binnen enkele weken kunt behalen?

Soms wordt er al voor een groot deel gewerkt volgens de certificeringsnorm, als dat zo is kan het certificaat binnen enkele weken behaald worden. Om dit te bepalen houden wij dan eerst een intake en bekijken we de mogelijkheden hiervoor. Een spoedcertificering is in de meeste gevallen maatwerk. Dit betekent dat wij dan op grond van de intake een maatwerktraject bespreken die kan afwijken van de standaardpakketten. Tijdens de intake toetsen wij ook of de gewenste certificerende instelling op korte termijn tijd heeft om de certificering uit te voeren. Alles moet natuurlijk meewerken om een succesvolle certificering te behalen.

Opvolging na een spoedcertificering

Een belangrijk aandachtspunt is de opvolging na een spoedcertificering. Als je erg snel een certificaat behaalt loop je de kans dat niet alle aspecten goed zijn ingevoerd. Mensen vergeten dan al snel wat er voor de audit geregeld moest worden, terwijl dit daarna ook belangrijk is. Daarom bieden wij ook support na de certificering. Hiermee bespaar je stress en hoge kosten bij de volgende audit, die al binnen een jaar weer op agenda staat.

Heeft u nog vragen? Wij staan voor u klaar!
Neem contact op >
FAQ feedback
Bezig met versturen
< Terug naar overzicht