Nieuwe VCA norm van kracht!

De nieuwe VCA norm is van kracht!

De Raad voor Accreditatie (RvA, de toezichthouder op het VCA-systeem), heeft de nieuwe VCA-versie 2017/6.0 geaccepteerd. VCA 2017/6.0 stelt veiligheid nog meer centraal, bevat verbeteringen op het gebied van de werkplek en veilig gedrag en zorgt voor meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten. Ook is er nu één schema voor Nederland en België, zonder eigen accenten. De nieuwe VCA norm is per direct van kracht. (bron: www.vca.nl)

Ondersteuning nieuwe norm vanaf 1 februari 2018

Budgetcertificering zal vanaf 1 februari 2018 de VCA ondersteuningspakketten conform de nieuwe VCA-norm gaan aanbieden. De nieuwe pakketten zijn herkenbaar aan het nieuwe VCA logo.

Veilige werkomgeving is prettiger werken

Bedrijven worden met de VCA ondersteuningspakketten optimaal voorbereid op certificering volgens de nieuwe VCA norm. Daarnaast bieden wij vanaf 1 februatie de VCA onderhoudsservice aan, waarbij ook de wettelijke arbo verantwoordelijkheden, zoals de Arbo RI&E, zijn inbegrepen. Met de VCA onderhoudsservice werken wij gericht aan een betere veiligheidscultuur. Dit komt ten goede aan de medewerkers én het bedrijf: betere arbeidsomstandigheden én minder werkdruk, ziekte en verstoringen. Kortom: prettiger werken.

Wanneer certificering volgens de nieuwe VCA norm?

De certificerende instanties worden de komende weken bijgepraat over de nieuwe VCA norm. Het kan dus nog even duren voordat de norm echt certificeerbaar is. Immers, de auditoren moeten ook opgeleid worden. De certificerende instanties zijn dan ook enigszins verrast door de snelheid waarmee de nieuwe VCA norm nu gepubliceerd is. Wij houden de berichten uiteraard nauwlettend in de gaten, zodat de VCA certificeringen in 2018 weer net zo succesvol verlopen als in 2017: 100% succes score!

Informatie over VCA certificering?

Wil je meer weten over de nieuwe VCA-norm, stuur dan even een bericht. Wij nemen dan altijd binnen één werkdag contact met je op.

Wist je dat wij ook ondersteunen bij ISO-normen? Denk aan ISO 9001 en ISO 14001.