HKZ GGZ

Wat houdt HKZ GGZ in?

HKZ Geestelijke Gezondheidszorg is een keurmerk voor de kwaliteitsmanagementsystemen van organisaties die actief zijn in de geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg. Biedt u in deze sector zorg- of dienstverlening aan? Dan moet u waarschijnlijk ook beschikken over de norm voor HKZ GGZ. Bij deze certificering moet u niet alleen voldoen aan de Algemene HKZ-norm (HKZ 123), maar ook aan het specifieke deel voor de geestelijke gezondheidszorg (HKZ 129 en HKZ 148). Omdat bij HKZ GGZ ook wordt voldaan aan de eisen van de norm ISO 9001:2015, wordt deze ook direct meegenomen in de certificering.

Voor kleinere GGZ-instanties raden wij het certificaat HKZ Kleine Organisaties aan.

Wilt u meer informatie over de HKZ GGZ norm? Kijk dan op de website van HKZ.

Voor wie is HKZ GGZ bedoeld?

De HKZ GGZ kwaliteitsnorm focust zich op organisaties die actief zijn in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Voorbeelden van zulke instanties zijn Forensisch Psychiatrische zorg, RIBW, Jeugd-GGZ en preventie. In de geestelijke gezondheidssector wordt tegenwoordig tevens steeds meer gebruik gemaakt van online dienstverlening. Doet u ook aan dienstverlening via internet? Dit kan worden meegenomen in de certificering, indien u voldoet aan alle aspecten die deze norm vereist.

Hoe wij u kunnen helpen met het behalen van HKZ GGZ

Bij Budget Certificering zijn er adviseurs beschikbaar die u kunnen helpen uw HKZ GGZ certificaat zo snel mogelijk te halen. Wij hebben speciale ondersteuningspakketten ontwikkeld die alle hulpmiddelen bevatten voor een succesvolle certificering. Hierbij kunt u trainingen krijgen en worden audits voor u uitgevoerd.

Wilt u voor uw organisatie het HKZ Geestelijke Gezondheidszorg behalen? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies!

Meer te weten komen over dit product?
Neem contact met ons op:
Neem contact op