HKZ Kraamzorg

Wat houdt HKZ Kraamzorg in?

HKZ Kraamzorg (2015) is een kwaliteitsnorm voor kraamzorgpraktijken.

Deze HKZ-norm maakt onderdeel uit van de normen voor Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. Voor de HKZ certificering moet voldaan worden aan het Algemene HKZ deel (HKZ 123) en het specifieke deel voor Kraamzorg (HKZ 155). ISO 9001:2015 maakt integraal onderdeel uit van de HKZ normen, hierdoor wordt bij de HKZ-certificering ook direct het ISO 9001 certificaat behaald.

Voor kleine kraamzorgpraktijken adviseren wij HKZ Kleine Organisaties, deze norm wordt ook door zorgverzekeraars geaccepteerd.

Meer informatie over deze HKZ norm vindt u op de website van HKZ.

Voor wie is HKZ Kraamzorg bedoeld?

HKZ Kraamzorg is van toepassing op alle organisaties die kraamzorg leveren. Onder ‘kraamzorg’ verstaan we de zorg voor moeder en kind vanaf de bevalling tot de eerste dagen daarna. Deze kan onder meer bestaan uit assistentie bij de bevalling, verzorging van moeder en kind, vroege signalering van afwijkingen bij moeder of kind, voorlichting en instructie omtrent de verzorging van het kind en eventueel assistentie bij huishoudelijke taken. Ook voorlichting en advies tijdens de zwangerschap over de bevalling en verschillende vormen van kraamzorg en het geven van borstvoeding vallen onder de noemer ‘kraamzorg’. (bron: HKZ)

Hoe kunnen wij u helpen met HKZ Kraamzorg?

Wij kunnen u op 2 manieren helpen met HKZ Kraamzorg mét certificeringsgarantie!

Wilt u als team aan de slag met HKZ dan kunnen wij u via enkele sessies beroepsgericht training in uw praktijk begeleiden naar de HKZ certificering.

Heeft u liever persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij het opstellen van het kwaliteitshandboek? Dan kunnen wij u met behulp van ons pakket HKZ Compleet ondersteunen. U krijgt dan de beschikking over alle benodigde hulpdocumenten, persoonlijke begeleiding, 3 begeleidingssessies en wij werken het kwaliteitshandboek volledig op maat voor u uit.

Graag bespreken wij de mogelijkheden persoonlijk met u.

Meer te weten komen over dit product?
Neem contact met ons op:
Neem contact op