OHSAS 18001 – Arbo management

Wat houdt OHSAS 18001 in?

OHSAS 18001 bevat de eisen voor een arbo-managementsysteem. De norm lijkt sterk op ISO 14001, echter nu betrekking tot arbowetgeving én de veiligheids- en gezondheidsrisico’s (voor alle binnen de organisatie betrokken personen). 

OHSAS 18001 gaat hierin verder dan VCA of de wettelijke Arbo RI&E. Steeds meer bedrijven accepteren OHSAS in plaats van VCA.

De opvolger van OHSAS 18001 is ISO 45001, deze norm is gebaseerd op de High Level Structure.

OHSAS 18001 is te bestellen bij NEN.

Voor wie is OHSAS 18001 bedoeld?

OHSAS 18001 wordt toegepast bij bedrijven met verhoogde veiligheids- en gezondheidsrisico’s die het arbo-management op een systematische manier willen toepassen en verbeteren.

Het gaat hierbij om een arbo-managementsysteem voor de eigen organisatie, dit in tegenstelling tot VCA waarbij het vooral draait om de projectlocatie. Zoals bijvoorbeeld in de industrie, chemie en bouw. Hiermee is OHSAS 18001 breder toepasbaar.

Vanwege de structuur van de norm zijn de eisen te integreren met ISO 9001 en ISO 14001.

Hoe kunnen wij u helpen met OHSAS 18001?

Vos Advies kan u ondersteunen met het inventariseren van de arbo-wetgeving, de veiligheids- en gezondheidsrisico’s en het opzetten en implementeren van een arbo-managementsysteem. eQuse kan hierbij ingezet worden als online managementsysteem.

Ook gespecialiseerde ondersteuning zoals het uitvoeren van metingen, verbetering van machine veiligheid en arbo audits kunnen wij uitvoeren met inzet van deskundige adviseurs zoals MVK, HVK, arbeidshygiënist en lead auditor.

Wij lichten onze aanpak en de mogelijkheden graag aan u toe in een persoonlijk gesprek.

Meer te weten komen over dit product?
Neem contact met ons op:
Neem contact op