SCIOS

Wat houdt SCIOS in?

Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties (SCIOS) is een toezichthoudende instantie voor de inspectie en het onderhoud van technische stookinstallaties. Er geldt namelijk in Nederland een keuringsplicht voor stookinstallaties van meer dan 100 kilowatt. Het SCIOS coördineert deze inspecties ten behoeve van installatie eigenaren en inspectie- en installatiebedrijven. Het kwaliteitssysteem dat zij gebruiken is gebaseerd op de ISO 9001:2008 norm, maar bevat ook nog specifieke aanvullingen voor de inspectie van stookinstallaties en elektrische installaties en arbeidsmiddelen. De uiteindelijke certificatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde instelling die daarvoor is geaccrediteerd.

Voor wie is SCIOS certificering bedoeld?

De SCIOS certificering is bedoeld voor eigenaren van stookinstallaties van meer dan 100 kilowatt. Bij de certificering is er een keuze uit  verschillende scopes en werkgebieden. Er zijn in totaal 11 scopes en 3 werkgebieden. Onder de scopes vallen diverse installaties en de werkgebieden bestaan onder andere uit een eerste inspectie en periodieke inspecties.

Een overzicht van alle SCIOS Scopes en werkgebieden vindt u hier.

Hoe kunnen wij u helpen met uw SCIOS certificering?

Vos Advies helpt u met de juiste certificering en zal u tijden dit proces deskundig begeleiden.Onze adviseurs hebben een uitgebreide advies- en audit ervaring op het gebied van SCIOS certificering en onderhouden regelmatig contact met en certificerende instellingen zoals KIWA en DEKRA. Op deze manier zijn en blijven wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

SCIOS certificering halen?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Heerenveen of Hilversum. Onze adviseurs voorzien u graag van deskundig advies.

Meer te weten komen over dit product?
Neem contact met ons op:
Neem contact op