Certificering

Wie certificeert mij en wat zijn de kosten?

Iedere certificering wordt uitgevoerd door een officiële RvA geaccrediteerde certificerende instelling, zoals DEKRA, KIWA of een andere instelling.

De certificeringskosten komen bovenop de pakketkosten en bedragen in het eerste jaar ca. 1500 – 2000 euro en daarna ca. 800-1000 euro per jaar. De kosten zijn afhankelijk van de gekozen norm en certificerende instelling.

Onze adviseurs verzorgen de offerteaanvragen bij de certificerende instellingen zodat u eenvoudig een keuze kunt maken.

Wat houden onze ondersteuningspakketten in?

Speciaal voor kleine organisaties hebben wij voor de populairste certificeringsnormen 3 ondersteuningsniveaus ontwikkeld die alle hulpmiddelen bevatten voor een succesvolle certificering.

De begeleiding wordt verzorgd door professionele adviseurs die gekwalificeerd zijn als IRCA Lead Auditor. Hierdoor heeft u de hoogste garantie dat uw certificeringstraject slaagt!

Pakket Start
Met het Start pakket helpen wij u op weg. U krijgt van ons een persoonlijke normtraining en de voorbeelddocumenten. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met het handboek. De interne audit en de systeemevaluatie worden door u zelf uitgevoerd.

Pakket Plus
Als bovenstaande maar Budget Certificering verzorgt uw handboek en wij doen een interne proefaudit in uw organisatie. De systeemevaluatie dient u zelf uit te voeren.

Pakket Compleet
Wij begeleiden u van A-Z en geven hierbij ook een certificeringsgarantie. U ontvangt van ons een persoonlijke normtraining en de voorbeelddocumenten. Wij verzorgen uw handboek welke op maat wordt uitgewerkt. Vervolgens komen wij voor een interne proefaudit in uw organisatie en voeren wij samen met u de systeemevaluatie uit. Tijdens de certificerende audit zullen wij aanwezig zijn om u hierin te begeleiden.

Hoe snel kan ik gecertificeerd worden?

Normale tijdsduur voor certificering

Gemiddeld genomen kost een certificeringstraject 3-4 maanden. Voor de meeste normen geldt namelijk een minimaal vereiste implementatietijd nadat het handboek is opgesteld. Deze implementatietijd is de periode dat u tenminste moet werken volgens de eisen van die norm.

De minimale implementatieperiode verschilt per norm:

 • BRL 6000: geen minimum tijdsperiode
 • ISO 9001, ISO 14001, HKZ, VCA en VCU: minimaal 3 maanden.

Wilt u in een spoedtraject binnen enkele weken gecertificeerd worden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe zorg ik dat ik zo snel mogelijk gecertificeerd kan worden?

Onze adviseur bespreekt de implementatieperiode al tijdens het eerste bezoek met u. Wij streven ernaar om belangrijke implementatie acties zo snel mogelijk op te pakken. Denk bijvoorbeeld aan werkplekinspecties voor VCA* of klachtenregistratie voor ISO 9001. Hier kunt u direct na het eerste bezoek al mee aan de slag. U krijgt van onze adviseur praktische hulpmiddelen die dit een stuk eenvoudiger maken.

Als u sneller wilt certificeren is een intake nodig om vast te stellen of dat mogelijk is. Soms wordt er al voor een groot deel gewerkt volgens de certificeringsnorm, dan kan het certificaat al binnen enkele weken behaald worden.

Wij toetsen met een interne audit of uw organisatie klaar is voor de certificering. Als uit de interne audit blijkt dat alle normeisen goed zijn ingevuld, garanderen wij dat binnen 2 weken de officiële certificering plaats kan vinden.

Hoe snel kan ik gecertificeerd worden?Hoeveel tijd bespaar ik met Budget Certificering?

Bij Budget Certificering bespaart u tijd op uw certificeringstraject. Uit onze ervaring blijkt dat onze pakketten u een tijdswinst van 50-200 uur opleveren afhankelijk van het gekozen pakket. Bovendien bespaart u al snel 3-6 maanden op de gehele doorlooptijd met de onze ondersteuningspakketten Plus en Compleet.

Contact

Op welke tijden is Budget Certificering telefonisch bereikbaar?

Wij zijn op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 08.30 – 17.00 uur bereikbaar.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

U kunt een offerte aanvragen middels;

 • Het contactformulier
 • Per email: info@budgetcertificering.nl
 • Telefonisch op het telefoonnummer 088-8581100
 • Via de groene knop van de chatfunctie links onderin de pagina

Kan ik een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken op 088-8581100 of u stuurt een email naar info@budgetcertificering.nl

Contactgegevens

Wij werken vanuit 2 locaties:

Locatie Hoogeveen
Zuideropgaande 54
7913 TN Hollandscheveld

Locatie Hilversum
Olympia 1A/B
1213 NS Hilversum

Wij zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 08.30 – 17.00 uur bereiken op telefoonnummer: 088-8581100.

Email: info@budgetcertificering.nl

De kleine lettertjes

Wat zijn de reiskosten?

Wij rekenen €95,- reiskosten per locatie bezoek. Deze kosten zijn niet opgenomen in onze ondersteuningspakketten.

Wat zijn de BTW tarieven?

Alle vermelde tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden kunt u hier vinden.

De voordelen van Budget Certificering

Wat houdt betalen in termijnen in?

Vaak zit je niet te wachten op de extra kosten van een certificering. Daarom bieden wij de mogelijkheid om de begeleidingskosten in 3 – 5 termijnen te betalen. Zonder BKR registratie uiteraard.

Wat houdt een korte doorlooptijd in?

Hoe snel kun je certificeren?

Voor de meeste certificeringsnormen geldt een minimale implementatietijd van 3 maanden. Dit houdt in dat je tenminste 3 maanden moet werken volgens de betreffende norm. Een auditor wil voldoende bewijs zien dat er ook daadwerkelijk volgens de norm wordt gewerkt en dan is 3 maanden de ondergrens. Dit betekent dat een normaal certificatietraject 3-6 maanden tijd in beslag neemt.

Kan de certificering sneller uitgevoerd worden?

Soms is een spoedcertificering nodig. Of is er al heel veel geregeld. Dan is het mogelijk om een korter certificeringstraject te doorlopen. Ons “record” staat op dit moment op 2 weken, van opdracht tot certificeringsaudit. Daarom durven wij ook de kortst mogelijke doorlooptijd te garanderen. Een certificeringstraject van 3-4 maanden is bij ons geen uitzondering.

Wat houdt certificeringsgarantie in?

Onze certificeringsgarantie biedt de zekerheid dat de certificering in één keer wordt behaald, zonder verrassingen.

Fase 1 audit: documentatie, interne audit en directiebeoordeling

Bij de fase 1 beoordeling mogen er geen tekortkomingen zijn. Dit houdt in dat wij garanderen dat:

 1. de documentatie op orde is
 2. het managementsysteem volledig getoetst is door een interne audit
 3. de directiebeoordeling aan de eisen van de auditor voldoet.

Tekortkomingen mogen in deze fase niet voorkomen, maar als deze er toch zijn wordt dat kosteloos door ons opgelost.

Fase 2 audit: implementatiebeoordeling door interviews

Als alle actiepunten uit de interne audit zijn opgelost garanderen wij ook voor de fase 2 geen tekortkomingen. Maar mocht er in de fase 2 beoordeling toch nog een tekortkoming worden gevonden, dan lossen wij deze ook kosteloos op.

HKZ normen

Wat houdt HKZ Kleine Organisaties in?

HKZ Kleine Organisaties biedt praktijken en kleine zorgorganisaties de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige manier een volwaardige HKZ certificering te behalen. Veiligheid, client ervaringen, verbeteren van zorg, wetgeving, alles wat in een kleine organisatie speelt komt aan bod.

De Raad voor Accreditatie, de onafhankelijke toezichthouder op keurmerken, heeft het schema goedgekeurd. Het schema wordt ook erkend door gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren.

HKZ Kleine Organisaties is bedoeld voor praktijken/zorgorganisaties tot 10 FTE medewerkers, inclusief management en zowel eigen medewerkers, tijdelijke krachten als ZZP-ers tellen mee. De organisatie levert zorg vanuit één discipline of door een multidsciplinair team met één probleem oriëntatie. Verder is er sprake van één vestiging en één management, maar kunnen de activiteiten wel op meerdere locaties uitgevoerd worden. Ook moet de organisatie ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

ISO normen (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001)

Wat is High Level Structure (HLS)?

HLS staat voor High Level Structure. De nieuwe ISO normen zijn opgebouwd volgens de High Level Structure zodat de structuur gelijk is aan alle andere nieuwe ISO normen zoals ISO 27001ISO 9001, en ISO 14001.

De nieuwe ISO normen hebben vanaf nu dezelfde hoofdstuk- en paragraafindeling. Dit vergemakkelijkt de implementatie van verschillende managementsystemen.

Wat is een risico en kansen analyse?

Een risico en kansen analyse vormt de vertaalslag van de context analyse naar de maatregelen die in uw managementsysteem worden opgenomen. Doel van de risico en kansen analyse is om een effectief en vooral efficiënt managementsysteem te ontwikkelen.

In de risico en kansen analyse bepaalt u onder begeleiding van onze adviseur:

 1. Welke ongewenste gebeurtenissen kunnen ertoe leiden dat uw organisatie niet de gewenste prestaties levert?
 2. Welke kansen u zou moeten benutten om onderscheidend te zijn.

In de risico- en kansen analyse komen vaak bijzondere en verrassende aspecten naar boven. Wij adviseren om dit dan ook samen met collega’s uit het bedrijf uit te voeren.

Op basis van de risico en kansen analyse bepalen wij welke maatregelen en acties het beste bij uw bedrijf passen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de unieke kenmerken van uw organisatie. Voorbeelden van dit soort maatregelen zijn: bewustzijn verbeteren, competenties van medewerkers verbeteren, softwaresystemen beter benutten, betere communicatie, etc.

Wat houdt ISO 9001:2015 in?

ISO 9001:2015 is dé internationale norm voor een gecertificeerd kwaliteit managementsysteem. ISO 9001:2015 is de nieuwste versie die ISO 9001:2008 vervangt. De norm is opgebouwd volgens de High Level Structure (HLS), zodat de structuur gelijk is aan andere nieuwe ISO-normen zoals ISO 27001, ISO 14001 en ISO 45001. ISO 9001:2015 past de HLS toe op kwaliteitsmanagement en voegt hier onder ander het voldoen aan klanten- en stakeholderseisen en relevante wetgeving met de uitwerking ervan in beheersmaatregelen aan toe.

ISO 9001 is bedoeld voor organisaties die moeten aantonen dat zij in staat zijn om consequent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. ISO 9001 is een generieke norm en kan daarom op iedere organisatie toegepast worden.

In de zorg wordt ISO 9001 vanaf 2016 geïntegreerd in de HKZ-normen, een ISO 9001 certificering wordt overigens ook algemeen geaccepteerd door zorgverzekeraars.

Wat houdt ISO 14001:2015 in?

ISO 14001:2015 is dé internationale norm voor een gecertificeerd milieu managementsysteem.

ISO 14001:2015 is de nieuwste versie die ISO 14001:2004 vervangt. De norm is opgebouwd volgens de High Level Structure (HLS), zodat de structuur gelijk is aan andere nieuwe ISO-normen zoals ISO 27001, ISO 9001 en ISO 45001. ISO 14001:2015 past de HLS toe op milieumanagement en voegt hier onder ander het voldoen aan milieuwetgeving, een beoordeling van milieu aspecten en de uitwerking ervan in beheersmaatregelen aan toe.

ISO 14001 is bedoeld voor organisaties die op een structurele manier willen aantonen dat zij hun milieuprestaties verbeteren, voldoen aan compliance verplichtingen en milieudoelstellingen bereiken.

Deze norm helpt een organisatie de milieuresultaten te behalen die waardevol zijn voor het milieu, de organisatie zelf en belanghebbenden. ISO 14001 certificering past in een duurzaam bedrijfsbeleid waarbij milieuverantwoordelijkheid een belangrijke positie inneemt.

Tot wanneer is de ISO 14001:2004 norm geldig?

De ISO 14001:2004 versie is nog geldig tot 15 september 2018 en dient daarna vervangen te worden door de nieuwe versie ISO 14001:2015. Vanaf 1 maart 2018 worden alleen nog maar certificeringsaudits volgens ISO 14001:2015 uitgevoerd,

Tot wanneer is ISO 9001:2008 nog geldig?

De ISO 9001:2008 versie is nog geldig tot 15 september 2018 en dient daarna vervangen te worden door de nieuwe versie ISO 9001:2015.

Over Budget Certificering

Welke normen bieden jullie aan?

Voor de meest voorkomende normen biedt Budget Certificering ondersteuningspakketten aan, zoals;

 • ISO 9001
 • ISO 14001
 • ISO 27001
 • BRL 6000 21
 • HKZ KO (Kleine Organisaties)
 • VCA* en VCA**
 • VCU

Ben je op zoek naar een andere norm? Ook daar kunnen wij mee helpen. Neem contact op met één van onze productadviseurs. Wij helpen graag telefonisch op weg met een goed advies.

Welke ondersteuningspakketten bieden jullie aan?

Speciaal voor MKB organisaties hebben wij voor de populairste certificeringsnormen ondersteuningspakketten ontwikkeld die alle hulpmiddelen bevatten voor een succesvolle certificering. De begeleiding wordt verzorgd door professionele adviseurs die gekwalificeerd zijn als Lead Auditor, de hoogste garantie dat het certificeringtraject slaagt!

Het START pakket bestaande uit:

 1. Startsessie en compleet voorbeeldhandboek

Het PLUS pakket bestaande uit:

 1. Startsessie en compleet voorbeeldhandboek
 2. Handboek volledig op maat uitgewerkt
 3. Interne proefaudit op uw locatie
 4. Systeemevaluatie uitvoeren

Het COMPLEET pakket bestaande uit:

 1. Startsessie en compleet voorbeeldhandboek
 2. Handboek volledig op maat uitgewerkt
 3. Interne proefaudit op uw locatie
 4. Systeemevaluatie uitvoeren
 5. Begeleiding tijdens de certificeringsaudit.

Hoe gaat certificering in zijn werk?

Stap 1: norm en ondersteuningsniveau kiezen

 • Budget Certificering ondersteunt bij populaire certificeringsnormen zoals ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, VCA en HKZ.
 • Voor iedere normen bieden wij verschillende ondersteuningsniveaus aan:
  • Start: u wilt zoveel mogelijk zelf doen
  • Plus: u wilt praktische begeleiding, maar de implementatie in uw eigen tempo uitvoeren
  • Compleet: u wilt intensieve begeleiding en de garantie dat u binnen de afgesproken tijd gecertificeerd wordt
 • Als u eerst zeker wilt weten of u de juiste keuze heeft gemaakt kunt u telefonisch overleggen (telefoon 088 8581100) of een offerte aanvragen via het informatieformulier.

Stap 2: planning van uw certificering

Nadat u bij ons een opdracht heeft geplaatst nemen wij binnen één werkdag contact met u op om de planning en andere bijzonderheden te bespreken. U ontvangt hiervan een duidelijk overzicht ter bevestiging.

Stap 3: certificering voorbereiden

De adviseur van Budget Certificering begeleidt u volgens het door u gekozen pakket bij uw certificering. Normaal gesproken duurt een certificeringtraject 4-6 maanden. Maar als u een spoedtraject wilt dan kan dat ook.

Stap 4: certificering voorbereiden

Uw bedrijf kan gecertificeerd worden als:

 • Alle normeisen op de juiste wijze vastgelegd én ingevoerd.
 • U tenminste 3 maanden werkt volgens de normeisen.
 • Er een interne audit is uitgevoerd waarin de naleving van alle normeisen is getoetst.
 • Er door de directie een beoordeling van het managementsysteem is uitgevoerd, waarin is vastgesteld dat het systeem klaar is voor certificering.

Stap 5: de certificering

De certificering wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke certificerende instelling. Wij adviseren u bij het selecteren van de geschikte instelling. Wij kiezen de certificerende instelling op:

 • Past de certificerende instelling bij het bedrijf?
 • Prijsniveau (dagtarieven variëren van € 925 – € 1350!).
 • Kan de certificerende instelling in de toekomst ook andere normen auditten als daar behoefte aan is?

De certificering bestaat de eerste keer uit 2 fasen:

 1. In de eerste fase worden de documenten in het handboek getoetst door de auditor en wordt vastgesteld of het managementsysteem voldoende is ingevoerd om ook op de werkvloer te worden beoordeeld.
 2. In de tweede fase toetst de auditor middels interviews, observaties en dossiercontroles of de beschreven werkwijze ook in de praktijk wordt toegepast. De uitslag van de certificeringsaudit krijgt u aan het eind van de fase 2 beoordeling te horen van de auditor.

De certificeringskosten bedragen gemiddeld genomen € 3.000 – € 3.500 verdeeld over 3 jaar. Er wordt ieder jaar één audit afgenomen door de certificerende instelling. Na 3 jaar kunt u verlengen voor weer een periode van 3 jaar.

Nazorg en onderhoud van uw bedrijfscertificering

Een certificaat ontvangen is één, maar het behouden is minstens net zo belangrijk. Vanaf nu komt de certificerende instelling één keer per jaar bij u voor een herhalingsaudit. Daarbij moet u aantonen dat u nog steeds aan de normeisen voldoet. Uw adviseur bespreekt na de certificering de nazorg.

Wie zijn wij?

Budget Certificering is een onderdeel van Vos Advies BV.

Wij zijn een landelijk actief adviesbureau op het gebied van kwaliteit, arbo en milieucertificering.
Vos Advies is opgericht in 1996, is ISO 9001 gecertificeerd en erkend partner van MVO NederlandTÜV Nederland en DEKRA.

Wie zijn onze adviseurs?

Kasper-portret-2-Vos-4059cu
Kasper Kikkert

 • Ervaren adviseur ISO 9001, ISO 14001, VCA, BRL 6000-21
 • Gecertificeerd Middelbaar Veiligheidskunde (MVK)
 • Gekwalificeerd auditor ISO 9001

Sandra-portret-2-Vos-3530cu
Sandra de Roo

 • Ervaren adviseur ISO 9001, VCA, VCU, HKZ
 • Gekwalificeerd auditor ISO 9001

Nina-portret-Vos-4744cu
Nina Holtkamp

 • Ervaren adviseur HKZ, WTZi, ISO 9001 en jurist
 • Gekwalificeerd auditor ISO 9001

Tom-portret-Vos-3541cu
Tom Steentjes

 • Adviseur ISO 9001, VCA

Cees-Ippel-portret-Vos-3462cu
Cees Ippel

 • Ervaren adviseur ISO 9001, ISO 14001, VCA
 • Gecertificeerd Middelbaar Veiligheidskunde (MVK)
 • Gekwalificeerd auditor ISO 9001

Vivian-portret-Vos-4825cu
Vivian Blansjaar

 • Ervaren adviseur HKZ, WTZi, ISO 9001
 • Gekwalificeerd auditor ISO 9001

Voor wie is Budget Certificering?

Budget Certificering is bedoeld voor organisaties tot circa 50 medewerkers of afhankelijk van de voorwaarden van de norm zoals HKZ KO.

VCA en VCU

Wat is het verschil tussen VCA* en VCA**?

Het VCA* certificaat is bedoeld voor organisaties die niet als hoofdaannemer werkzaamheden verrichten met minder dan 35 medewerkers. VCA** certificering is juist bedoelt voor organisaties die als hoofdaannemer werkzaamheden verrichten met meer dan 35 medewerkers.

VCA* houdt zich voornamelijk bezig met de beheersing van veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten op de werkvloer.
VCA** is als VCA* maar houdt zich daarnaast ook bezig met beleid, structuur en planvorming op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

VCU (Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties)

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en is er voor organisaties die personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven.

VCU richt zich op Veiligheid en Gezondheid en heeft als doel dat er bij het matchen van uitzendkrachten voldoende aandacht wordt besteed aan risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid. Een bedrijf dat VCU gecertificeerd wil worden moet ook over een NEN 4400-1 certificering beschikken.

VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met mogelijk verhoogde risico’s in een risicovolle werkomgeving. Vaak gaat het om bouw-, installatie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

VCU is niet bedoeld voor bedrijven die zelf opdrachten aannemen, daarvoor is VCA bedoeld.

Wat houdt VCA in?

VCA is een norm voor veiligheid, gezondheid en milieu bij bedrijven die werkzaamheden met verhoogde veiligheidsrisico’s uitvoeren op locaties buiten het eigen bedrijf.

VCA is er in 3 niveaus:

 1. VCA*: voor onderaannemers en organisaties en kleinere organisaties
 2. VCA**: voor hoofdaannemers en grotere organisaties
 3. VCA-P: voor aannemers in de petrochemie

Afhankelijk van het niveau moet een organisatie aandacht besteden aan VGM beleid, VGM instructies, risicobeheersing, veiligheid van middelen, milieu aspecten, PBM, (bijna)ongevallen en opleidingen.

Wat is…

BRL 6000 deel 21 (warmtepompen)?

BRL 6000 deel 21 is de certificeringsnorm van KvINL voor het ontwerpen, installeren en beheren van energiecentrales van bodemenergiesystemen, ook wel bodemgebonden warmtepompen genoemd. De norm kent 2 varianten te weten woningbouw en utiliteit.

BRL 6000-00 dient als basis voor het kwaliteitsysteem van deze norm, deel 21 bevat de eisen die specifiek zijn voor bodemenergiesystemen.

BRL 6000 deel 21 is bedoelt voor adviesbureaus, leveranciers en installateurs die bodemgebonden warmtepompen willen ontwerpen, installeren en beheren.

Met het BRL 6000 deel 21 certificaat kan een Bodem+ erkenning worden aangevraagd. Hiermee is het mogelijk om zelfstandig en onder eigen naam bodemgebonden warmtepompen te installeren en in gebruik te nemen.

Wij beschikken over een voorbeeldhandboek dat snel aangepast kan worden aan uw situatie. Certificering kan meestal binnen enkele maanden gerealiseerd worden.

Onze adviseurs hebben een uitgebreide advies- en auditervaring op het gebied van BRL 6000 deel 21 en onderhouden regelmatig contact met KvINL, toezichthouders (ILENT) en certificerende instellingen (zoals KIWA en DEKRA) zodat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Er zijn geen aanvragen toegevoegd